Säännöt

Säännöt (PDF)

Tiivistelmä kassan säännöistä

Toimintapiiri

Pietarsaaren kaupunki, Optima kuntayhtymä, Palvelukoti Rauhalakannatusyhdistys, Viivi & Wilhelm, HötorgCenter, Maria Hemmet, Ahlbäckhemmet, Serviceboende Betsy, Vårdhemmet Victor ja Elise.

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos, Pietarsaaren toimipiste, Työplus / Pietarsaari.

Energialaitoksen entiset työntekijät jotka ovat siirtyneet Ab Herrfors Oy/Ab Herrfors Nät-Verkko oy:n palvelukseen sekä uudet työntekijät joiden toimipiste on Isokatu 8 Pietarsaari.

Alerte Oy Ab, Malmin terveydenhuoltoalue ry:n henkilökunta jotka ovat siirtyneet Vaasan sairaanhoitopiirin palvelukseen. Pietarsaaren kaupungintyöntekijät jotka ovat siirtyneet Mico Botnia Oy Ab:n palvelukseen ja uudet työntekijät joiden toimipiste on Pietarsaari. Pietarsaaren kaupungin työntekijät jotka ovat siirtyneen 2M-IT Oy Ab:n palvelukseen, ja uudet työntekijät joiden toimipiste on Pietarsaari. Sairauskassan palveluksessa olevat henkilöt.Edellä mainituista työsuhteista eläkkeelle siirtyneet henkilöt.

Jäsenyys

Jäsenyyttä on haettava 6 kuukauden kuluessa työsuhteen alkamisesta tai kassan toiminnan alkaessa 12 kuukauden kuluessa kassan merkitsemisestä vakuutuskassarekisteriin 1.3.2002. Jäsenyys alkaa hallituksen päätöksestä seuraavan kalenterikuukauden alusta.

Jäsenmaksu

Kassan jäsenmaksu on 1,6% ennakkoperintälain alaisesta palkasta, kuitenkin vähintään 35 € kuukaudessa ja enintään 75 €. Eläkeläinen 35 € ja palkattomalla lomalla olevan jäsenmaksu on 35 € kuukaudessa.

Etuudet

Kassa korvaa tarpeellisesta hoidosta johtuvia kustannuksia jäsenelle, jonka sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi on hakeutuduttava lääkäriin tai muun asianmukaisen ammattikoulutuksen saaneen henkilön hoitoon.

Mm.

 • Lääkärinpalkkioista 85 € johon myös sisältyy toimenpiteet, jäsenyyden kestettyä yhden vuoden
 • Sairaalan poliklinikkamaksu, päiväkirurgiasta peritty maksu, jäsenyyden kestettyä yhden vuoden
 • Sairaalan, terveyskeskuksen ja kuntoutuslaitoksen hoitopäivämaksu 60 päivää / vuosi, jäsenyyden kestettyä yhden vuoden
 • Lääkärin määräämät lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet, perusvoiteet kun niistä on saatu korvaus myös sairausvakuutuksen nojalla, jäsenyyden kestettyä neljä kuukautta.
 • Lääkärin määräämät puhdistusaineet ja sidetarvikkeet,jäsenyyden kestettyä neljä kuukautta.
 • Lääkärin määräämät laboratorio-, radiologiset-, patologian alaan kuuluvat tutkimukset (200 €/vuodessa), jäsenyyden kestettyä yhden vuoden.
 • Lääkärin määräämä fysioterapia, tai hieronta, naprapatia- ja kiropr.(150 €/vuodessa.)jäsenyyden kestettyä neljä kuukautta.
 • Apuvälineet korkeintaan 100 €/vuodessa,jäsenyyden kestettyä neljä kuukautta.
 • Tarpeelliset matkakorvaukset, jäsenyyden kestettyä yhden vuoden.
 • Hammashoito 200 € /kalenteri vuosi, jäsenyyden kestettyä yhden vuoden.
 • Silmälasikorvaus 205 €/Joka kolmas vuosi.Jäsenyyden kestettyä kaksi vuotta.
 • Hautausavustus 340 €

Korvaushakemus on jätettävä kassalle kuuden kuukauden sisällä.

ELÄKELÄISET ilmoittavat itse sairauskassaan jos haluavat jatkaa Ebban jäsenyyttä!

Eläkeläisille korvataan edellä mainituista etuuksista 70%, lukuun ottamatta silmälasit, hammashoito, fysioterapia ja radiologiset tutkimukset jotka korvataan kuten muilekkin. Sairaalahoitoa korvataan kaikista sairauksista enintään 60 päivää / vuosi. Eläkeläisten jäsenmaksu on 35 €/kuukaudessa.


Lisätietoja saa kassasta.

Avoinna : ti-to 8-16

Puhelin arkisin 8-16 (044 3035056)